15 Haziran 2015 Pazartesi

Ömrüne Sığmayan Adam: Aziz Nesin


DEPO şu sıralar çok güzel bir sergiye ev sahipliği yapıyor. Aziz Nesin'in hayatını anlatan, fotoğraf, afiş, çizim ve yazılardan oluşan "Ömrüne Sığmayan Adam: Aziz Nesin" sergisi, yaşasaydı bugün 100 yaşında olacak sanatçının doğumundan ölümüne dek hayatını kesitler halinde görmenize olanak tanıyor.

Gidemeyecek olanlar için ben çektiğim fotoğraflarla minik bir kesiti sizlere sunuyorum. Ama İstanbul'da yaşıyorsunuz mutlaka gidip görün derim.

Her zaman olduğu gibi adresi ve giriş bilgilerini en aşağıya bırakıyor olacağım.

Sevgiler!







Aziz Nesin ve babası.


Aziz Nesin'in ortaokul karnesi





Aziz Nesin, Kemal Tahir ile...

Melih Cevdet, Yaşar Kemal ve Aziz Nesin.

Oya Nesin'den Aziz Nesin'e mektup. Kızının hatalarını kırmızı kalemle düzeltmiş.









Aziz Nesin'in çalışma odası...






 




 Tütün Deposu Tophane Nasıl Gidilir?

 
Haritanın dışında bir de bakkal tarifi verecek olursam:

Tophane, Kılıç Ali Paşa Camii'nin karşısındaki parkın önünden Karaköy'e doğru yürüyün. Yunuslu telefon kulübelerinin olduğu ve parkın bittiği sağdaki ilk sokağa girin. (köşede bir de kafe var) Yukarıya doğru çıkın. Yolun bitiminden sola doğru ilerleyin. Teraslı bir kafe göreceksiniz. İşte tam onun arasında DEPO. (Oh, valla anlattım.)

Giriş ücretsiz. Genel olarak her müze gibi Pazartesi hariç her gün açık. 11.00-19.00 saatleri arasında sergiyi dolaşabilirsiniz.

Gezmeyi bitirdikten sonra en üst kattaki bölümde yazarın kitaplarını okuyabilir, dilerseniz satın alarak Nesin Vakfı'na bağışta bulunabilirsiniz.

Şimdiden iyi eğlenceler!

Sevgiler!





2 yorum:

  1. O piyanoyu anlamadım bir tek. Onun hikayesi ne?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çatalca'da sele maruz kalan Nesin Vakfı'ndan kurtarılmış bu piyano. Sele maruz kaldığı için de kırılıp dökülmüş, çamurlara bulanmış. O haliyle sergilemek istemişler sanırım.

      Sil

Yaza yaza azalmaz ki sendeki özgür ruh!