28 Haziran 2015 Pazar

Ünlü Yazarların Çalışma Odaları

Kitap kurtları özellikle de yazmaya meraklı kitap kurtları sevdikleri yazarların en sevdikleri romanlarını, öykülerini nasıl bir odada, nasıl bir masada yazdıklarını hayal ederler.

Genellikle hayal ettiğimiz oda kitaplarla doludur. Biraz dağınık olması işten bile değildir. Masanın üzerinde ise üstadın notlar, kalemler, yardımcı kitaplar bir yığın oluşturmuştur. Peki ya gerçekte? İşte farklı dönemlerden, pek çok farklı yazarın çalışma odaları!

Virginia Woolf

"Kendine Ait Bir Oda"sı nedeniyle yazar odaları deyince aklıma ilk gelen isim Woolf oluyor. Yazarın odası bizim hayallerimizden uzak, yalın, sakin ve mümkün olduğunca abartısız bir şekilde döşenmiş. 



Orhan Pamuk 

Belki de çocukluğuna ve hayatına dair birçok anısını okuduğumdan olacak Orhan Pamuk'un odasını görünce hiç yabancılık çekmedim. Hayal kırıklığına da uğramadım. Pamuk'un odası arşivci ve araştırmacı kişiliğiyle oldukça örtüşüyor.



Jhumpa Lahiri 

Adaş ile kalbimi çalan, "Dert Yorumcusu"yla tamamen hayranlık duymama neden olan Lahiri, sakin ve yalın bir odada yazmayı tercih ediyor.



Mark Twain

Çocukluktan beri en sevdiğim kahramanlardan biri olan Tom Sawyer'ın yaratıcısı Mark Twain'in odası eğlenceli, azıcık karışık ve dopdolu görünüyor.



Jane Austen

Bu masayı görür görmez aklıma aklındakileri çabucak kağıda dökmeye çalışan, heyecanlı ve genç bir Jane Austen geldi. Siz ne dersiniz? 



İlhan Berk

Hem çizen hem de yazan İlhan Berk'in odası klasik ama öte yandan da dol dolu.



J.K Rowling 

Her yazarın bir odası, çalışma odası olacak ya da yazar illa odaya ve masaya bağımlı kalacak diye bir kural yok. Bunun en güzel örneği, Harry Potter'ı Londra'da küçücük bir kafede yazan J.K Rowling.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yaza yaza azalmaz ki sendeki özgür ruh!