11 Haziran 2015 Perşembe

Ne Güzel Sürpriz: 98 Yıllık Kara Tahtalar


Oklahoma'daki bir lisede 98 yıl önce kullanılan kara tahtalar gün yüzüne çıkmış. Hem de üzerlerinde 1917'den kalma ders notları ve çizimlerle!

Hikayeyi baştan alacak olursak; Oklahoma'daki Emersan Lisesi yetkilileri, kara tahtalardan sıkılıp daha kullanışlı beyaz tahtalara geçmeye karar veriyor. Hal böyle olunca yeni tahtaların asılması için kara tahtalar yerlerinden sökülüyor. Tahtalar kalkınca altından 1917 yılından kalma eski kara tahtalar çıkıyor. İşin ilginç yanı bu tahtalar ders notları ve çizimlerle dolu!




Tıpkı günümüzdeki gibi o zamanlar eskiyen tahtalarını değiştirmek isteyen okul yetkilileri, tahtaları sökmekle hatta üzerindekileri silmekle uğraşmamakla böyle güzel bir sürpriz yaratacaklarını acaba tahmin edebilirler miydi?





İçimden bir ses bu bilinçli olarak yapılmış, çok ama çok ince ve güzel düşünülmüş bir hareket diyor. Umarım hayal ettiğim gibidir.

Kaynak: http://www.washingtonpost.com/news/morning-mix/wp/2015/06/06/eerie-chalkboard-drawings-frozen-in-time-for-100-years-discovered-in-oklahoma-school/?tid=pm_pop_b

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yaza yaza azalmaz ki sendeki özgür ruh!