16 Ağustos 2016 Salı

İlk Analog Fotoğraflarım

Selam!

Fotoğraf çekmeyi, ince detayları ve anları yakalamayı çok seviyorum. Bundan 2 yıl kadar önce sevgilim, daha ilişkimiz tazecikken, seyahatlerimizi ve anılarımızı biriktirmemiz için bana Lomography markalı bir fotoğraf makinesi hediye etti. 

Model olarak da La Sardina'nın Wally Watcher'ini seçtik. Makinenin teması ikimizin de zevkine ve bakış açısına uygun olacak şekilde elbette ki tatil. 

Makine hakkında detaylı bilgi için: https://goo.gl/dzaBt1

Fotoğraf makinemi ve fotoğraf çekmeyi çok sevmeme rağmen çektiğim ilk filmleri hoop diye açıp yaktıktan sonra önce bir moralim bozuldu. Ardından bir hevesle yeni bir film takıp yeni baştan çektim fotoğraflarımı. Sonra yine bir kenara koydum makinemi. Bu süreçte aklım onda ama iş, güç vs. derken yine bastırmak ya da taratmak aklıma gelmedi.

Geçenlerde ise sanki vahiy gelmiş gibi makinemin içindeki filmleri bastırmak istedim. O kadar beklemişim ki 1 yıl olmuş. İçerisinde geçen yıl çıktığımız tatilden ve kışın gittiğimiz Japon Bahçesi'nde kalma fotoğraflar çıktı. 

Fotoğrafları Galata'daki Lomo Store'da tarattım. Bir film için toplamda 13 TL gibi cüzi bir miktar ödedim. Filmi pazar günü verdim, çarşamba günü hazır olduğuna dair mail geldi. Uygun olduğumda koşa koşa gidip fotoğraflarımın bulunduğu CD'leri ve filmleri aldım. 

Tarama sonrası CD'yi bilgisayara taktıktan sonraki heyecanım görülmeye değerdi. 

İşte amatör ruhumuzla çektiğimiz ilk analog fotoğraflar!

Yanıklar, bulanıklıklar, karanlık ya da flu görüntüleri bile çok sevdim. 

Tabii bir dahaki sefere daha iyilerini çekeceğimi düşünüyorum. Epey araştırma yaptım. :)

Bu fotoğraflar ilk deneyimimizin izleri olarak burada kalsın. Bakalım daha neler paylaşacağım sizlerle?









Not: Tumblr üzerinden tanıştığım çok sevgili Caner, makineyi kullanmam için harika tüyolar verdi ve tarama için de beni yönlendirdi. Kendisi harika fotoğraflar çekiyor. Adreslerini aşağıya bırakıyor olacağım. Mutlaka ziyaret edin. :)

http://canercelikphoto.tumblr.com/

http://bohemkokusu.tumblr.com/


............................................................................................................................

Beni aşağıdaki adreslerden de takip edebilirsiniz!

http://frannyninpaltosu.tumblr.com/

https://www.instagram.com/basak.colular/

https://www.goodreads.com/user/show/31919520-ba-ak-olular


Çok sevgiler! 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yaza yaza azalmaz ki sendeki özgür ruh!