27 Kasım 2016 Pazar

Kitap İncelemesi: Harry Potter ve Lanetli Çocuk - John Tiffany, Jack Thorne, J. K. Rowling


Selam! 

Uzun zamandır merakla beklediğim bir kitap ile karşınızdayım! Her ne kadar tiyatro oyunu şeklinde yazılsa da Harry Potter dünyasından yeni haberler almamızı sağlayan Harry Potter ve Lanetli Çocuk, yeni ve eski karakterleriyle beni çok heyecanlandırdı.

Kitabın çıktığını ve bir roman değil de tiyatro metni halinde yayınlandığını duyduğumda önce şaşırmış sonra da hayal kırıklığına uğramıştım. Ancak pek çok kişinin merak ettiği duruma bir açıklık getireyim: Harry Potter ve Lanetli Çocuk, türünün farkını hiç hissettirmeden, sanki bir romanmış gibi, aynı küçük detaylar, aynı üslup ve akıcılığıyla okuyanı etkisi altına alıveriyor.

Serinin 8. kitabında; Harry, Hermione ve Ron birer yetişkin, hatta ebeveyn olarak karşımıza çıkıyor. Son kitapta yok olup büyücüler dünyasının rahat bir nefes aldıran Voldemort, bu kitapta tek başına geri dönemese de "Lanetli Çocuk" onu yeniden diriltmek için elinden geleni yapıyor. Lanetli Çocuk ile mücadele eden kişi ise bu sefer Harry değil Albus oluyor. Albus'a ise Malfoy'un oğlu Scorpius destek oluyor. Biraz ironik değil mi? 🙊

Serinin son kitabı, Harry'nin babalığını, yetişkinliğini, ailesi ile olan ilişkilerini ele alıyor. En alıcı sahneler ise zaman döndürücü ile yapılan yolculuklarda karşımıza çıkıyor. Hikayenin en önemli bölümlerinde yapılan küçücük değişiklerin karakterlerin hayatlarını nasıl değiştirdiği sadece Albus ve Scorpius'u değil bizi de epey şaşırtıyor.

Harry Potter'ın büyülü dünyasına hoş bir geri dönüş yapmak için Harry Potter ve Lanetli Çocuk'u mutlaka okuyun! 💪

Sevgiler! 💙


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yaza yaza azalmaz ki sendeki özgür ruh!