15 Kasım 2016 Salı

Kitap İncelemesi: Kazuo Ishiguro - Uzak Tepeler


Selam! 

Ölmeden Önce Okunması Gereken 1001 Kitap arasında yer alan bir kitap ile daha karşınızdayım! Kitaplığı incelerken denk geldiğim, alıp okuduğum, (Kitaplıklar ve güçler birleşince kitaplığımızda keşfedilmeyi bekleyen bir sürü kitabım oldu! 🙆) sonra da 1001 kitap listesinde olduğunu görünce mutlandığım bir kitap oldu Uzak Tepeler.

Bunun yanı sıra Japon edebiyatından okuduğum ilk kitap da olabilir kendisi. (Goodreads'i açıp bakmaya üşendim ancak gerçekten öyle sanırım.) Hoş yazar Japon asıllı bir İngiliz olunca kitap Japon mu İngiliz mi oluyor bilmiyorum. Siz karar verin.

Kazuo Ishiguro - Uzak Tepeler 

Küçük, bir günde okuyabileceğiniz, ama içerisinde farklı bir tat ve his olan bir kitap Uzak Tepeler. İkinci Dünya Savaşı sonrasında hayatları bambaşka yerlerde devam etmek zorunda olan insanların hikayelerini, bir kadının geçmişi ve bugünü üzerinden anlatıyor. Bu  nedenle bazı şeyler kitapla bir sır olup öyle bitiyor. Saklı kalan detaylar ise düşündürüyor, yer yer endişelendirip korkutuyor.

Okuyup bitirdikten bir süre sonra da küçük Mariko'yu, annesini, Etsuko'yu, onun ayrı kocalardan doğmuş iki ayrı karakterdeki kızını, kocalarını, kayınpederini, hatta küçük kedileri bile geldi aklıma ara ara. 🐈

Bitmeyen, bilinmeyen bölümlerin devamı olacak başka bir kitap okuma hissiyle doldum taştım. Ta ki yeni bir kitaba başlayana kadar. 🙈

Yoksa bir süre etkisinde kalabilirdim. 🙇

Özetle tadı damağınızda kalacak, düş gücünüzü harekete geçirecek, hüzünlendirecek bir kitap Uzak Tepeler. Kazuo Ishiguro ise tüm kitapları okunması gereken yazarlarım arasına girdi bile! 

Kazuo Ishiguro - Uzak Tepeler Kitap Alıntıları

"Bir anne istediği kadar çocuğunun fiziksel gereksinimlerini karşılasın, çocuk yetiştirmek için olumlu bir tutumunun olması gerek."

"Çocuklar yetişkin olsalar da pek fazla değişmiyorlar."

"Belleğin güvenilmez bir şey olabileceğini anlıyorum; çoğunlukla insan hangi koşullarda anımsıyorsa bellek onların rengini büyük oranda taşıyor."


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yaza yaza azalmaz ki sendeki özgür ruh!