30 Temmuz 2015 Perşembe

Kitap Karakterlerinin Beslenme Alışkanlıkları



Dikkatli okurlar sevdikleri kitap karakterlerinin beslenme alışkanlıkları ve düzenlerini tabii ki bilir. Hatta onları hayal gücünde canlandırıp aynı sofrada otururmuşcasına zihinlerinde canlandırırlar. Fakat Dinah Fried çok daha iyisini yapıp bu öğünleri bizim için fotoğraflayıp bir albüm haline getirmiş. 


Fictitious Diches adını verdiği bu kitapta yer alan fotoğraflar sayesinde Oliver Twist'ten Çavdar Tarlasında Çocuklar'a, Alice Harikalar Diyarında'dan Moby Dick'e kadar pek çok kitapta yer olan sofralara, Dinah'ın hayal gücü ve bakış açısıyla konuk olabilirsiniz.


Alice'in Çay Partisine Davetliyiz: Alice Harikalar Diyarında



Fotoğrafa baktığınızda aklıma ilk gelen şey Alice'in koca popolu, beyaz ve telaşlı tavşanın peşinden düştüğü kalabalık ve dağınık çay sofrası oldu. Dinah beyaz tavşanın köstekli saatini ve iskambil kağıtlarını da unutmamış.

Tam Bir Amerikalı : Çavdar Tarlasında Çocuklar




Her öğünde sütü yanından eksik etmeyen ve sandviç canavarı olan klasik bir Amerikan gencinden hiçbir farkı olmayan Holden'ın öğünün fotoğrafında ise döneme ve kültüre uygun seçilmiş objeler de çok başarılı değil mi? 

Madlen Kek Olmadan Asla : Swannlar'ın Tarafı




Bu fotoğrafı görür görmez nasıl mutlu olduğumu tarif edemem! Zira Proust deyince benim zihnimde ilk canlanan simgelerden biri madlen kektir.

Azı Karar Çoğu Zarar: Oliver Twist 




Dickens'in muazzam romanında sefalet içinde yaşayan Oliver'ın bir öğününü tam da kitapta olduğu üzere net bir şekilde görebiliyoruz.

Ava Çıkmadan Handa Son Yemek: Moby Dick




Güneş yanığı tenleri, kaba saba kıyafetleri içinde birçok denizciye ev sahiliği yapan handa, gemiye ulaşmadan önce kahramanımızın yediği balık çorbası ve bira Dinah'ın objektifinden tabii ki kaçmamış.

Kerouac'ın Favorisi: Yolda



Görür görmez hangi kitaba ait olduğunu anladığım bir fotoğraf daha! Yolda'yı okuyan ve Beat kuşağına aşina olan pek çok kişi eminim benim gibi Jack Kerouac'ı küçük bir kafede mola verdiği ve kahve eşliğinde dondurmalı turtasını yediğini hayal etmiştir. 

Büyükbaba Peynirler Eridi: Heidi



Kitabından çok özellikle hafta sonları seyrettiğimiz çizgi filminden (dizisinden de diyebiliriz) hatırladığımız Heidi'de çocuk aklımla en çok sevdiğim şeylerden biri de o kocaman tekerlek peynirleri eritip ekmek ile birlikte yemeleriydi. İşte bu taze süt, peynir ve ekmek o yanakları öyle al al yaptı!




Ben en çok sevdiğim kitapları ve fotoğrafları kendi yorumlarımla sizinle paylaştım. Daha fazlası için www.fictitiousdishes.com adresini ziyaret edebilirsiniz.

Sevgiler!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yaza yaza azalmaz ki sendeki özgür ruh!