5 Temmuz 2015 Pazar

Alice Harikalar Diyarında 150 Yaşında! (1865-2015)

Görsel: Penguin Blog

Sir John Tenniel'in bundan 150 yıl önce hayat verdiği ünlü çocuk masalı Alice Harikalar Diyarında, Pan Macmillan yayınevinin çalışmaları ile yepyeni tasarımlarla, farklı yaş grupları için ayrı kitaplar halinde basıldı.


Bu çalışma ile beraber yayınevi, Alice'in büyülü dünyasıyla ilgili çeşitli bilgiler ve görsellere ulaşabileceğimiz www.aliceinwonderland150.com'u da okuyucularla paylaştı. Sitede Alice'in elbisesinin hangi renklerde çizildiğinden (bana kalırsa gerçek renk mavi) tutun da kitaptan etkilenerek yazılmış romanlar, yazılar, masalın yazarı Tenniel hakkında bilgiler, masaldaki karakterler üzerine incelemelere kadar pek çok bilgiyi bulmam mümkün. Hatta sitede gezinirken Alice Harikalar Diyarı adına düzenlenen pek çok etkinlikten de haberdar olabilirsiniz.
Yayınevinin tüm yaş grupları için özel olarak hazırladığı Alice Harikalar Diyarında kitabının kapağı.





Tüm bu yazılara küçük illüstrasyonlar ve hareketli resimler eşliğinde göz gezdirirken Alice'in sizin hayatınızda ne gibi bir yere sahip olduğunu sorgulayacağınıza eminim. Bu arada Alice Harikalar Diyarı'nda en sevdiğiniz karakter hangisi? Benimki şüphesiz hem korkutucu hem de bilge kedi Cheshire Kedisi. Bir yandan korkup bir yandan da sevmek zor olsa da, masalın en önemli karakterlerinden biri. Tabii beyaz tavşanı da unutmayalım!





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yaza yaza azalmaz ki sendeki özgür ruh!