22 Ağustos 2015 Cumartesi

Ünlü Yazarların Favori Yiyecekleri

Herkes  severek okuduğu, idol olarak benimsediği ve hayran olduğu yazarın hayatını ve kişiliğini merak eder. Peki, hiç ünlü yazarların favori yiyecekleri nedir diye düşündün mü? Belki de yeni tanıştığın pek çok kişiye sorduğun “En sevdiğin yemek ne?” sorusunu sorduğunda yazarların vereceği cevabı bu içerikte bulacaksın. Üstelik kişilikleri hakkında küçük ipuçları elde etmek de cabası!

J. D. Salinger – Roast Beef


Joyce Maynard’ın söylediğine göre bir dönem, ana yemek olarak sadece sıcak suyla yumuşatılmış dondurulmuş bezelye yese de Salinger’ın favori yemeği uzun süre fırında pişirilmiş, yumuşacık biftek eti roast beef’ti. Bifteğinin yanında garnitür olaraksa patates püresi tercih ederdi.


Sylvie Plath – Domates Çorbalı Pasta



Kafasını bir fırının içine sokarak trajik bir şekilde intihar eden Sylvia Plath iyi bir aşçıydı. Limonlu pudingli, elmalı ve muzlu pasta tariflerinin yanı sıra en çok pişirdiği tarif domates çorbalı pastaydı. Plath’ın imzasını taşıyan tatlı ve tuzlu tatların bir arada kullanıldığı bu kek, tam anlamıyla onun damak zevkini yansıtıyor ve favori yiyecekleri arasında yer alıyordu.


Jack Kerouac  -  Elmalı Turta ( İstisnasız Dondurmalı)


Yolda’yı ve pek çok kitabını okuyan hayranlarının çok da şaşırmayacağı gibi Kerouac’ın en sevdiği yiyecek elmalı turtaydı. Yol boyunca uğradığı kafelerde bir bardak kahve ile verdiği siparişte genellikle dondurmalı elmalı turta da olurdu.


Jean Paul Sartre – Helva (Mümkünse Bademli)


Sartre gibi bir yazarı, koca bir paket bademli helvanın başında hevesli bir şekilde hayal etmek zor biliyorum. Fakat ünlü yazarın en sevdiği yiyecek, II. Dünya savaşı sırasında gelen postalarda yolunu gözlediği ve gönderilmeyeceği için endişelendiği helvaydı ve kendi itirafına bakılırsa bir öğlen dayanamayıp büyük bir paket helvayı mideye indirmişti.


Truman Capote – İtalyan Yaz Pudingi


Tiffany’de Kahvaltı’nın yazarı Capote, kek ve kurabiye pişirmeyi seviyordu ve yeni öğrendiği tarifler arasında yer alan İtalyan yaz pudingi, tüm tatlılar arasında hemen favorisi oldu. Arkadaşı, ünlü fotoğrafçı Cecil Beaton’a “Yediğim en iyi pasta!” diyecek kadar sevdiği İtalyan yaz pudingi, çikolata kreması, mascorpone peyniri ile hazırlanmış hafif bir krema ve taze frambuazın bir araya geldiği, hafif ve bir o kadar leziz bir tatlıydı.


John Steinback – Pozole


Fareler ve İnsanlar, Gazap Üzümleri ve İnci gibi başyapıtların yazarı Steinback’in favori yiyeceği pozole’ydi. Özellikle yolculukları esnasında hem kolay ısıtılıp yendiği hem de çok lezzetli bir yemek olduğu için pozole tüketmeyi tercih ederdi. Bu yiyecek, nohutlu, etli ve salçalı bir sulu yemekti.


Agatha Christie – Devonshire Kreması


Cinayet romanlarıyla ünü dünya çapına yayılan İngiliz yazar Agatha Christie’nin favori yiyeceği, ülkesinin çay saatlerinde reçel ve scone adı verilen kurabiye ile tüketilen Devonshire kremasıydı. Bir çeşit kaymak olarak da düşünebileceğimiz bu yiyecek ünlü yazarın olmazsa olmazları arasında yer alıyordu.





1 yorum:

  1. okuduğumdan beri sırf sylvia bağlılığımdan ötürü ilginç bir şekilde domates çorbalı pasta yapma isteği yerleşiyor bana ancak her seferinde vazgeçiyorum, cesaret edemiyorum. Yazıyla her karşılaşımda cesaretim yerine geliyor, sonra gidiyor. Şuan yeniden geldi mesela (:

    YanıtlaSil

Yaza yaza azalmaz ki sendeki özgür ruh!