Herkes severek
okuduğu, idol olarak benimsediği ve hayran olduğu yazarın hayatını ve
kişiliğini merak eder. Peki, hiç ünlü yazarların favori yiyecekleri nedir diye düşündün mü? Belki de yeni tanıştığın pek çok kişiye sorduğun “En
sevdiğin yemek ne?” sorusunu sorduğunda yazarların vereceği cevabı bu
içerikte bulacaksın. Üstelik
kişilikleri hakkında küçük ipuçları elde etmek de cabası!
J. D. Salinger – Roast Beef
Joyce Maynard’ın söylediğine göre bir dönem, ana yemek
olarak sadece sıcak suyla yumuşatılmış dondurulmuş bezelye yese de Salinger’ın
favori yemeği uzun süre fırında pişirilmiş, yumuşacık biftek eti roast beef’ti.
Bifteğinin yanında garnitür olaraksa patates püresi tercih ederdi.
Sylvie Plath – Domates Çorbalı Pasta
Kafasını bir fırının içine sokarak trajik bir şekilde
intihar eden Sylvia Plath iyi bir aşçıydı. Limonlu pudingli, elmalı ve muzlu pasta
tariflerinin yanı sıra en çok pişirdiği tarif domates çorbalı pastaydı. Plath’ın
imzasını taşıyan tatlı ve tuzlu tatların bir arada kullanıldığı bu kek, tam
anlamıyla onun damak zevkini yansıtıyor ve favori yiyecekleri arasında yer
alıyordu.
Jack Kerouac - Elmalı Turta ( İstisnasız Dondurmalı)
Yolda’yı ve pek çok kitabını okuyan hayranlarının çok da
şaşırmayacağı gibi Kerouac’ın en sevdiği yiyecek elmalı turtaydı. Yol boyunca uğradığı
kafelerde bir bardak kahve ile verdiği siparişte genellikle dondurmalı elmalı
turta da olurdu.
Jean Paul Sartre – Helva (Mümkünse Bademli)
Sartre gibi bir yazarı, koca bir paket bademli helvanın
başında hevesli bir şekilde hayal etmek zor biliyorum. Fakat ünlü yazarın en
sevdiği yiyecek, II. Dünya savaşı sırasında gelen postalarda yolunu gözlediği
ve gönderilmeyeceği için endişelendiği helvaydı ve kendi itirafına bakılırsa
bir öğlen dayanamayıp büyük bir paket helvayı mideye indirmişti.
Truman Capote – İtalyan Yaz Pudingi
Tiffany’de Kahvaltı’nın yazarı Capote, kek ve kurabiye
pişirmeyi seviyordu ve yeni öğrendiği tarifler arasında yer alan İtalyan yaz
pudingi, tüm tatlılar arasında hemen favorisi oldu. Arkadaşı, ünlü fotoğrafçı
Cecil Beaton’a “Yediğim en iyi pasta!” diyecek kadar sevdiği İtalyan yaz
pudingi, çikolata kreması, mascorpone peyniri ile hazırlanmış hafif bir krema
ve taze frambuazın bir araya geldiği, hafif ve bir o kadar leziz bir tatlıydı.
John Steinback – Pozole
Fareler ve İnsanlar, Gazap Üzümleri ve İnci gibi
başyapıtların yazarı Steinback’in favori yiyeceği pozole’ydi. Özellikle
yolculukları esnasında hem kolay ısıtılıp yendiği hem de çok lezzetli bir yemek
olduğu için pozole tüketmeyi tercih ederdi. Bu yiyecek, nohutlu, etli ve
salçalı bir sulu yemekti.
Agatha Christie – Devonshire Kreması
Cinayet romanlarıyla ünü dünya çapına yayılan İngiliz yazar Agatha
Christie’nin favori yiyeceği, ülkesinin çay saatlerinde reçel ve scone adı
verilen kurabiye ile tüketilen Devonshire kremasıydı. Bir çeşit kaymak olarak
da düşünebileceğimiz bu yiyecek ünlü yazarın olmazsa olmazları arasında yer
alıyordu.
okuduğumdan beri sırf sylvia bağlılığımdan ötürü ilginç bir şekilde domates çorbalı pasta yapma isteği yerleşiyor bana ancak her seferinde vazgeçiyorum, cesaret edemiyorum. Yazıyla her karşılaşımda cesaretim yerine geliyor, sonra gidiyor. Şuan yeniden geldi mesela (:
YanıtlaSil