13 Ocak 2017 Cuma

Kitap İncelemesi: Michael Ende - Dilek Şurubu


Künye:
Kitap Adı:  Dilek Şurubu
Yazarı: Michael Ende
Yayınevi: Kabalcı Yayınları
Türü: Roman 
Ne Zaman Okudum?: 05 Ocak

Selam! 👋

2017'de okuduğum ilk kitap ile karşınızdayım!

Bu yıl, okuyacağım kitapları onlu paketler halinde başucuma yerleştirip, bittikçe yerlerine yenisini eklemeyi planlıyorum. Bittikçe yenilecek bu 10 kitabı da her yenilediğimde sizinle paylaşıyor olacağım. 

Dilek Şurubu, 2017'de okumayı planladığım ilk 10 kitap arasındaydı. Momo ile pek sevdiğim, hayal dünyası oldukça geniş Michael Ende'nin Dilek Şurubu bakalım beni ne kadar etkilemiş?

Köülüğün simgesi İblis Şarlatan ve Zalime Vampirsoy'u denetlemek, yaptıkları kötülükleri engellemek için gönderilen Kedi Fellahoğlu Fellah ve karga Yakup Sarsak'ın iyilik için mücadeleleri anlatılıyor kitapta.

Dilek Şurubu, yılbaşı gecesi, saat tam on ikiyi vurduğunda İblis Şarlatan ve Zalime Vampirsoy'un dünyayı en kötü hale getirmek için dileyecekleri dilekleri yerine getirecek mi yoksa miskin bir kedi ve yaşlı bir karga buna engel mi olacak? 

İyiliğin her zaman kazandığını bir kez daha kanıtlayan Dilek Şurubu, pek çok yaştan okurun severek okuyacağı bir roman. 📑

Artıları ve Eksileriyle Dilek Şurubu

+ Karakterlerin isimlerinden hayali olaylara kadar oldukça yaratıcı ve özgün bir dünya kurmuş Ende. 

-Kitap ilginç bir şekilde başlıyor ancak bir yerlerde sonuca ulaşmak için azıcık sıkılıyorsunuz. "Keşke bu kadar uzatmasa." diyorsunuz. Halbuki incecik bir kitap Dilek Şurubu.

+Küçük bir çocuk da benim gibi bir yetişkin de severek okuyacaktır bu romanı.

Sevgiler! 💙

 ............................................................................................................................

Beni aşağıdaki adreslerden de takip edebilirsiniz! 👇

Tumblr 📌

İnstagram 📷

Goodreads 📚

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yaza yaza azalmaz ki sendeki özgür ruh!