14 Mart 2016 Pazartesi

Sadece Kitap Kurdu Çiftlerin Anlayabileceği 6 Durum



Çok şanslıyım ki sevdiğim adam beni gibi kitapları ve okumayı çok seviyor. Hatta benden çok okuyor. Hal böyle olunca kitap kurdu iki sevgilinin yaşayacağı olumlu, olumsuz (olumsuz yok gibi ama) tüm durumları epey iyi biliyorum. Bu içerikte engin deneyimlerimi ve kendiniz kadar (bu blogu okuyorsan kitapları seviyorsundur herhalde) kitap kurdu biri ile ilişki yaşadığınızda yaşayacaklarınızın ön izlemesini görebilirsiniz.

1- O kitap benim!




Ben kitabımı paylaşmayı hiç sevmem. O da. Ama söz konusu birbirimiz olunca satın aldığımız ya da kitaplığımızdaki kitapları gözü kapalı birbirimize veriyoruz. Ondan aşırdığım, el koyduğum bir çok kitap var. Eğer kitap kurdu bir sevgiliniz olursa böyle nimetlerden yararlanabilirsiniz.

2- Birlikte bir kütüphane yarattık!



Ciddi bir ilişki yaşıyorsanız bir süre sonra aldığınız her kitabın ikinizin de olduğunu düşünüp mutlanıyorsunuz. Yukarıdaki durum da böylelikle daha kolay oluyor. Zira onda da olsa sende de olsa pek fark etmiyor. Hayatımızı birleştirmeye çok az kala salonumuzdaki kütüphaneyi düşündükçe içim içime sığmıyor. :)

3- Bu ay daha fazla kitap almayalım.



Üst üste iki hafta sonu kitap alışverişi yaptıktan ikimizden biri "Bu ay daha fazla kitap almayalım. " demeye başlıyor. Önce hak verip onay verilse de daha sonra sahaf yolunda buluyoruz kendimizi. Eğer kitap kurdu bir sevgiliniz varsa kitap alışverişinde kaç kere yemin edip kaç sahafa girdiğinizi aklınızda tutamayacaksınız.

4- Bu bittikten sonra hangi kitaba başlasam?



Kitaplar konusunda her zaman danışacağınız, fikrini alacağınız, okuduğunuz kitapları paylaşıp tartışacağınız birinin olması, hatta bu kişinin en yakınınız olması kadar güzel duygu yok. Kararsız kalıp hangi kitabı okuyacağımı bile sorabiliyorum, daha ne olsun?

5- Yaşasın kitap alışverişi!




Gün içi konuşmalarınızın bir kısmı "İdefix'de indirim var." , "Monte Kristo Kontu %50 indirime girmiş alsak mı?" "Boşver sahafta buluruz." gibi kitap alışverişi konuşmalarından geçmesi işten bile değil. Her buluşmanızda yollar kitapçılara ve sahaflara mutlaka denk gelecek. Buna hazır mısın? :)

6- Huzur veren her şey yanımda!




En önemlisi ve güzeli de kitap seven iki insanın ilişkisinde huzur veren her şey bir arada yaşanıyor. Sevdiğin ve kitapların; evde, parkta, otobüste seninle oluyor. Bir zevk ve onlarca hayali paylaşmak özel bir bağ oluşturuyor. Her tartışma sonu için ne kadar şanslı olduğunu düşünüp pişman olmakla geçiyor. Seni anlayan, seninle aynı zevkleri paylaşan birinin olması huzuru da yanında getiriyor. 

En azından benim için durumlar böyle. :)






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yaza yaza azalmaz ki sendeki özgür ruh!