31 Mayıs 2015 Pazar

Kadıköy'ün Miniği: Kibrit Kutusu




İsmiyle müsemma mekan Kibrit Kutusu, Kadıköy'ün mini mini, pek sevimli mekanlarından biri. 
İçeri girer girmez ne yana baksam diye afallamak, duvardaki rengarenk, envai çeşit kibrit kutularını görüp bu zamana kadar neden böyle bir koleksiyon yapmadığınıza hayıflanmak ve çalan müziklere eşlik etmemek kaçınılmaz.
Tabii oturduktan sonra beş-on dakika duvarlardaki posterleri, fotoğrafları, yazıları ve objeleri incelemek de. Mekan sahipleri adeta bir horror vacui* paniğine kapılıp tüm duvarları acımasızca rengarenk nesnelerle donatmışlar. Çok da iyi yapmışlar!




Mekanın menüsü de duvarları gibi dolu dolu. Buraya ilk gelişimde dikkatimi çeken çay çeşitleri, farklı ve aromalı çayları seven, denemek isteyenler için oldukça ideal. Soğuk algınlığına iyi gelen Barış Manço çayından sinir küplerini sakinleştiren doğal stres çayına, kalp ağrısına iyi gelen aşk çayından mutluluk veren Kibrit Kutusu çayına kadar klasik ve mekana has çayların fiyatları 2-7 TL arasında değişiyor. 

Mekanın diğer fiyatları da tıpkı çaylar gibi oldukça uygun. Salatalar 10-14, makarnalar 7-9, tatlılar 6-8 TL arasında değişirken soğuk ve sıcak içeceklerin fiyatları da ortalama 3-7 TL arası.


Mekandaki kibrit panolarından biri.














Bir hafta sonu sakin bir gün geçirmek, hafta içi iş ya da okul çıkışı bir şeyler içip atıştırmak için Kibrit Kutusu biçilmiş kaftan. Hala gidip görmeyen, bilmeyenler için aşağıya haritayı bırakıveriyorum.

Şimdiden keyifli vakitler!




*Horhor Vacui: Sanatta boşluk korkusu. Bir eserin tüm yüzeyinin boşluk kalmamacasına, farklı desenler ve işlemelerle bezenmesi kaygısı, korkusu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yaza yaza azalmaz ki sendeki özgür ruh!