16 Ağustos 2017 Çarşamba

Keyifli Okumalar: Ahmet Hamdi Tanpınar Edebiyat Müze Kütüphanesi



Selam! 👋

Geçtiğimiz hafta sonu Lomocuğu banyo yaptırmak için Sirkeci'ye götürdük. Hazır bu taraflara geçmişken de Gülhane Parkı'na uğrayıverdik. Hemen girişte bir süredir kapalı olan Ahmet Hamdi Tanpınar Edebiyat Müze Kütüphanesi'nin afişlerini görünce de daha önce hiç ziyaret etmediğimiz bu müzeyi görmek istedik.

Ben de hoş bir ortamda çalışmak, okumak ya da sadece küçük bir müze turu yapmak isteyenler olur diye bu müze - kütüphane ile ilgili birkaç küçük bilgi vereyim dedim. Bakalım siz de sevecek misiniz?


Öncelikle müzeye giriş ücretsiz. Girişte eşyalarınızı bırakmanız için küçük dolaplar var. İhtiyacınız olanlarını yanınıza alıp kalanı bu dolaplara bırakıp anahtarınızı alıyorsunuz. Sonrasında ise dilerseniz müzeyi gezebilir, dilerseniz de kütüphanedeki ya da yanınızdaki kitapları okumak, çalışmak için kendinize uygun bir köşe seçebilirsiniz.


Bana kalırsa giriş katının sonunda bulunan bu alan, hem manzarası hem de havasıyla çalışmak için oldukça ideal bir alan.



Kitap türlerinin odalara göre ayrıldığı kütüphanenin belirli köşelerinde ise Türk yazarların özel eşyaları, büstleri, yabancı dillere çevrilmiş eserleri sergilenmiş.


Ahmet Hamdi Tanpınar Edebiyat Müze Kütüphanesi, her ne kadar tarz olarak çok sevemesem de kitapseverlerin pek çok esere kolayca ulaşabileceği, sessiz-sakin bir mekan. Üstelik çıkışta Gülhane'de güzel bir yürüyüş yapmak, Tarihi Yarımada'yı dolaşmak da mümkün. Özellikle İstanbul Üniversitesi öğrencileri için bence çok kullanışlı ve ulaşımı rahat bir kütüphane alternatifi.

Müzenin tarihi ve iç mekandan görüntüler için bu videoyu izleyebilirsiniz.

Sevgiler!

Beni aşağıdaki adreslerden de takip edebilirsiniz! 👇

Tumblr 📌

İnstagram 📷

Goodreads 📚

2 yorum:

  1. Ne hoş bir yer. Çok zarif görünüyor, o pencerelerin önünde bir şeyler okumak isterdim.

    YanıtlaSil

Yaza yaza azalmaz ki sendeki özgür ruh!