11 Mayıs 2017 Perşembe

Günübirlik Tur : Maşukiye, Abant, Sapanca



30 Nisan'da Anı Tur'un düzenlediği Maşukiye, Abant, Sapanca günübirlik turuna katıldık. Anı Tur ile daha önce; Kapadokya, Galatya (Amasya, Çorum, Tokat), Kuşadası - Pamukkale - İzmir turlarına katılmıştık. "Dünyanın en iyi tur şirketi" olduğundan değil elbette. Ancak turlara göre farklılık gösterse de genel olarak ortalama ve ortalamanın üstünde bir hizmete karşılık iyi fiyatlar sunduğu için bu kez de şansımızı günübirlik turda denedik.


Sabah 6'da yola çıkıp saat 9 gibi Maşukiye'ye yakın bir kahvaltıcıya gittik. Kahvaltı sonrası mekanın bahçesinde dolaşıp biraz fotoğraf çektik. Ardından Maşukiye Şelale bölgesine geçtik. Şelalenin içindeki ormanlık alanda biraz gezindik.



Bu esnada bir parantez açmak istiyorum. Şelale, ağaçlar, doğa çok güzel ancak azıcık güzel bir yer görüp işi ticarete dökmek isteyen halkımız burayı çirkin mekanlar ile dağınık, karmaşık bir hale sokmuş. Şelalelin karşısına geçip bir çay içmek istediğinizde çok da gönlünüze göre bir yer bulmanız zor.


Maşukiye'nin ardından yaklaşık 2 saat süren bir yolculuk sonrası Abant'a vardık. Abant'ın doğası, göl manzarası ve hava harika. Piknik alanları havanın tadını çıkarmak isteyen insanlarla doluydu. Göl kenarında yürüyüş yapmak, manzaranın tadını çıkarmak çok zevkliydi. Gezdiğimiz üç bölge arasında favorim kesinlikle Abant oldu. Fotoğraflardan da kolayca anlayabilirsiniz. 🙈





Gezinin son durağı Sapanca'da sadece sahil bölgesini görme imkanı bulduk. Nisan ayı olmasına rağmen yazlıkçılar gelmişti bile. Küçük, sevimli, göl kenarına kurulmuş bir ilçe Sapanca. Burada çok fazla vakit geçirmeden, göl kenarında bir şeyler atıştırıp birkaç saat dinlenip İstanbul'un yolunu tuttuk. 

Biz genel olarak tur ekibinden ayrı kendi kendimize gezip dolaştık ve güzel havanın, doğanın tadını çıkarmaya çalıştık. Kalabalığı ve tur rehberinin acemiliklerini saymaysak bizim için keyifli bir kaçamak oldu. 

Yeni yerler görmek ve keşfetmek üzere...

Sevgiler!

Beni aşağıdaki adreslerden de takip edebilirsiniz! 👇

Tumblr 📌

İnstagram 📷

Goodreads 📚







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yaza yaza azalmaz ki sendeki özgür ruh!